Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΧΡ.ΣΚΟΥΡΤΗΣ : ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή σεζόν, αφού η πτώση της κίνησης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτη είναι η εκτίμηση του αντινομάρχη Χρ. Σκούρτη με αφορμή τα συμπεράσματα που βγήκαν μετά την συμμετοχή της Ν.Α. σε 8 τουριστικές εκθέσεις.
Σημειώνεται ότι από της 8 εκθέσεις, στις 2 η Κέρκυρα συμμετείχε με δικό της περίπτερο, που είχε αρκετή προσέλευση.
Σύμφωνα με τον κ. Σκούρτη “στόχος είναι να μπορέσουμε να περιορίσουμε την πτώση”. 
Ελπίδες απο τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Ωστόσο παρά την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στους τουριστικούς κύκλους υπάρχουν και μηνύματα αισιόδοξα.
“Λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι οι κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής”.
Ο αντινομάρχης, εκτίμησε ότι είναι αρκετοί που θα κλείσουν αργότερα, διακοπές για να δουν τις τιμές αλλά και την γενικότερη κατάσταση .
Ανέφερε ως παράδειγμα την έκθεση της Ουτρέχτης, όπου ενώ υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία που έδειχναν μείωση στην Ελλάδα των κρατήσεων της τάξης του -11%, τον Δεκέμβριο του 2008 για την Κέρκυρα είχαμε αύξηση της τάξης του 5%.
Εν κατακλείδι, ο κ Σκούρτης δήλωσε ότι αυτήν την στιγμή γίνονται προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία.
“Ολα τα ξενοδοχεία που είναι 5αστερα προτιμούνται από τους "καλούς", τουρίστες Δυστυχώς στην Κέρκυρα δεν έχουμε πολλά τέτοια.
Όμως για να κάνουμε τους τουρίστες να ταξιδεύουν με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να αυξήσουμε τα μικρά ξενοδοχεία και αυτός είναι ο στόχος μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου